Bericht

Rechtszaak tegen de Staat over PFAS vervuiling

Geplaatst op 24 april 2024, 21:23 uur
Illustration

Vandaag heeft Knoops’ advocaten namens elf belangenorganisaties een dagvaarding uitgebracht tegen de Staat der Nederlanden in verband met de schadelijke gevolgen van de wijdverbreide PFAS-verontreiniging in Nederland. De rechtszaak dient in Den Haag op 7 augustus 2024.

In de buurt van Badhoevedorp is ook veel pfas verontreinigde grond te vinden. Veel is afkomstig van het Schiphol terrein. Er liggen tonnen pfas grond opgeslagen bij de Sloterweg. 

In maart was hierover al een hoorzitting voor omwonenden. 

SchipholWatch komt op voor de belangen van omwonenden van vliegvelden en bericht al enkele jaren over de PFAS-verontreinigingen op en rond Schiphol en Rotterdam Airport (RTHA). De stichting is van mening dat de overheid te weinig doet om de nog steeds voortgaande verontreiniging te stoppen, in te perken en te (doen) saneren.

Daarmee komt de kwaliteit van de leefomgeving in de regio Schiphol verder onder druk te staan, nog afgezien van de luchtvervuiling en geluidsoverlast. Met deelname aan deze rechtszaak hoopt de stichting te bereiken dat de overheid wel tot actie overgaat en omwonenden beschermt tegen de negatieve effecten van de PFAS-verontreiniging.

Deel dit: